MENU
PROMOCJE

PREMIUJEMY



KUP PORADNIK!
ZBIERAJ KODY,
ODBIERAJ NAGRODY!
POLECAMY
Optymalizacja kosztów potraw (Foodcosts)/seria Zarządzanie restauracją
 
To tylko jedna z naszych porad. Zadzwoń na infolinię i dowiedz się więcej.

Porada 228. Używaj jak najczęściej żywności ze swojego regionu.
Każdy region ma swoje własne upodobania jeśli chodzi o żywność, a ludzie często potrafią być bardzo przywiązani do sposobu przygotowywania potraw. Na przykład, w północno - wschodniej części Stanów Zjednoczonych, bardzo popularne są potrawy pochodzące z morza, takie jak zupa z homarów lub z owoców morza. Podobnie jest z przystawkami. Korzystaj więc z dobrodziejstw, jakie oferuje Ci dany region. W północno - wschodniej części Stanów Zjednoczonych występują duże ilości kukurydzy, jabłek, żurawiny oraz warzyw, takich jak rzepa, ziemniaki oraz buraki. Pamiętaj, by planując swoje menu, wziąć pod uwagę zasoby, jakich może dostarczyć Ci Twój region.

Porada z książki: Większe zyski z deserów przystawek i drinków
Infolinia: 0801 811 030 telefon stacjonarny (koszt jak za połączenie lokalne), 048 385 89 00 Telefon komórkowy (koszt wg. stawek operatorów)


Strona główna | Nasi eksperci | Marek Widomski


Nasi eksperci


Marek WidomskiMarek Widomski
Doradca Kulinarny WISD & Partners. Członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni Współorganizator konkursów kulinarnych zaliczanych do Pucharu Polski. Absolwent Szkoły Kulinarnej Pierre Dubrulle w Vancouver.B.C.Canada.


Na wstępie chciałbym podziękować wydawcy - CTI Media Sp. z o. o. i sponsorowi głównemu - Nestlé FoodServices, którzy zadali sobie trud publikacji unikatowej serii poradników Biblioteka Menadżera Nestlé FoodServices w ramach The Food Service Prof.

Jest to zbiór 15 książek, w których w formie porad (best practices) przedstawiono najlepsze sprawdzone metody i techniki zarządzania restauracją z najbardziej konkurencyjnego rynku gastronomicznego na świecie. Informacje te to punkt wyjścia do doskonalenia pracy zawodowej w gastronomii dla kucharzy, kelnerów i menadżerów. Są one przekazywane w każdej szkole gastronomicznej w Ameryce Północnej. W mojej pracy konsultacyjno-kulinarnej posługuję się wiedzą zawartą w tych publikacjach, którą zdobyłem już wcześniej, uczęszczając do szkoły gastronomicznej w Kanadzie.

W każdym z poradników serii Biblioteka Menadżera Nestlé FoodServices znajdą Państwo przynajmniej 365 prostych pomysłów i skutecznych sposobów na zwiększenie obrotów. Czasami mogą się one wydawać nie do zrealizowania w Polsce, ale to nieprawda! Czas, abyśmy i my zaczęli stosować opisane w poradnikach metody.

Wizja przyjaznej restauracji podającej dobre jedzenie to klucz do sukcesu. Jestem pewien, że po przestudiowaniu całej serii uzyskają Państwo receptę na zdobycie i utrzymanie klientów. Z pewnością pomoże ona Państwu w otworzeniu restauracji lub w poprawieniu kondycji już działającego przedsięwzięcia. Z dniem wydania tej publikacji wszystko się zmieni. Ci z Państwa, którzy znajdą chwilę czasu na jej przeczytanie, a potem spróbują przenieść zawarte w niej informacje na swoje podwórko w formie konkretnych działań, na pewno skorzystają finansowo i organizacyjnie, czego wszystkim Czytelnikom tej książki serdecznie życzę.

Opiekun mrytoryczny poradnika: ''Zarządzanie restauracją. Większe zyski z deserów przystawek i drinków.''



 
Poradniki  |  O serii  |  Eksperci  |  Porady  |  Zamówienia  |  O nas  |  Kontakt  |  Linki